Oficjalny Partner Serwisu

SPONSORZY GŁÓWNI

Informacje ogólne

W trosce o komfort korzystania z Serwisu www.PZPS.pl dbamy o prywatność i bezpieczeństwo użytkowników. W związku z tym, dajemy użytkownikom możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje.

Administratorem danych osobowych jest Polski Związek Piłki Siatkowej z siedzibą w Warszawie, ul. Puławska 383, 02-801 Warszawa, REGON 0008665372, KRS 0000062347.

Użytkownicy ujawniają informacje o sobie dobrowolnie. Część naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, niektóre wymagają jednak zapisania się i ujawnienia niezbędnych informacji.

W związku z tym, dane pochodzące od użytkowników Serwisu gromadzone są na dwa sposoby:

  1. Informacje podawane dobrowolnie przez użytkownika – o podanie danych osobowych prosimy użytkowników korzystających z formularzy rejestracyjnych i kontaktowych;
  2. Informacje uzyskiwane podczas korzystania z naszych Serwisów – wśród nich mogą być:
    • a) informacje w dziennikach serwerów – nasze serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania oraz wysłania odpowiedzi, dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego,
    • b) adres IP – każdy komputer podłączony do Internetu ma przypisany niepowtarzalny numer, czyli adres IP; na jego podstawie można np. zidentyfikować kraj, z którego dany użytkownik łączy się z siecią,
    • c) pliki tekstowe ("cookies") wysyłane do komputera użytkownika podczas odwiedzania strony internetowej www.PZPS.pl.

Dane osobowe użytkowników serwisu  przetwarzane są w celach statystycznych, marketingowych, dopasowania treści do preferencji i zainteresowań użytkowników oraz wykrywania botów oraz innych nadużyć.

Użytkownicy są uprawnieni do wglądu, do modyfikacji, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych. Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Logi systemowe

Informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są wykorzystywane wyłącznie w celach technicznych, związanych z administracją serwerami. Informacje z logów systemowych mogą być także wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych – po uprzednim poinformowaniu użytkownika i za jego zgodą.

Cookies

Na dysku komputera użytkownika mogą zostać zapisane pliki Cookies, w których znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, w szczególności tych wymagających autoryzacji. Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika. Pliki cookies przechowujemy na komputerach użytkowników przede wszystkim w celu lepszego dopasowania serwisów do potrzeb użytkowników, utrzymania sesji użytkownika, tworzenia statystyk oglądalności oraz tworzenia ankiet internetowych i zabezpieczania ich przed wielokrotnym głosowaniem przez te same osoby. Istnieje możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej, która spowoduje, że całkowicie zostanie wyłączona możliwość przechowywania plików cookies na dysku twardym.

Formularze

Formularz wypełniany przez użytkownika, a także sam proces autoryzacji (logowania) do naszych zasobów realizowany jest za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, który istotnie zwiększa ochronę transmisji danych.

Przechowywanie informacji

Informacje uzyskane od użytkowników są przechowywane i przetwarzane z zachowaniem niezbędnych środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania wynikające z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.

Opinie publiczne

Serwis zawiera miejsca, w których wprowadzane przez użytkownika treści mogą być publicznie dostępne. Użytkownik może publikować swoje treści w tych miejscach na zasadach określonych w Regulaminie.